Lerbäcksbyn - bloggen

Lerbäcksbyn - bloggen

Pilgrimsleden har fått nya pilar och stolpar

VandringPosted by Carin Nyhage 02 May, 2015 12:31
Nu är det mindre risk att tappa bort sig på Pilgrimsleden Kindaholm. De nya stolparna och pilarna har kommit på plats. Den tidigare markeringen med varmt mörkröd färg hade bleknat av tid, väder och vind. Den nya röda målningen har en ljusare och skarpare nyans som gör stolparna lätta att se.

Stort TACK till Martin Lindman och Bengt-Åke Carlsson som kört runt och satt upp och målat!

Och givetvis tack till Svenljunga kommun och Emelie Romland som ordnat med tillverkningen av stolparna!

Här går leden vidare från Lerbäcksbyn mot Östra Frölunda:Vandringsfestivalen 2014: Pilgrimsvandring Håcksvik - Lerbäcksbyn 10 maj

VandringPosted by Carin Nyhage 04 Jun, 2014 11:10

Vi var 28 st som gav oss ut på en pilgrimsvandring 10 maj. Arrangemanget var ett av många under Vandra i Sjuhärads Festivalhelg och började med att vi fick höra Kristina Svensson berätta om de unika bonadsmålningarna i Klockaregården i Håcksvik. Efter att ha inmundigat fika och med tålamod ha väntat på sin tur i toalettkön gav deltagarna sig iväg. Några hade svårt att hitta den lugna lunken i början och att vandra i tystnad vissa sträckor var nytt för många – ”tyst är man ju bara när man är ensam” – men uppskattades av alla, tror jag. Tänk vad man hinner se och höra mycket!

Väl framme vid målet sjöng vi en fredssång: Pax et bonum (Fred och allt gott) - pilgrimens hälsningsord.

Vädret var perfekt och hade bara alla fått del av den information som de borde ha fått, så skulle jag våga säga att vår vandring var mycket lyckad. (Tyvärr blev det ju fel i annonseringen.)

/Christina


Pilgrimsvandringens sju nyckelord är: Långsamhet Frihet Enkelhet Bekymmerslöshet Tystnad Delande Andlighet.Vandringshelg 4-5 september 2010

VandringPosted by Carin Nyhage 27 May, 2014 22:12
Pilgrimsvandring innebär långsam vandring, ibland under tystnad, för att vara närvarande, höra, se och kanske reflektera. Ett sätt att vila i vandringen. Även meditationsdans är ett slags vila - den rytmiska rörelsen och de enkla stegen blir ett sätt att koppla av och varva ner.

Under vandringshelgen i september 2010 prövades båda. Helgen startade i Håcksvik, Klockaregården, där Kristina Svensson berättade om de mycket speciella bonadsmålningarna där.

Vi vandrade sedan ca 11 km till Lerbäcksbyn för middag, dans och övernattning.

Söndagen inleddes med en kort vandring till Ätran för att där påbörja flottfärden till Mölneby. Här går flotten in under brovalvet i Östra Frölunda:Sedan fortsatte vandringen tillbaka till Håcksvik. Läs mer om vandringshelgens program: http://lerbacksbyn.se/danshelg%20_sept10.html