Lerbäcksbyn - bloggen

Lerbäcksbyn - bloggen

Skolföreställning 21 september 2017

TeaterPosted by Carin Nyhage 03 Aug, 2018 23:31
En sista föreställning av Lerbäcksbyspelet gavs 21 september då eleverna i Östra Frölunda och Mårdaklevs skola fick se en något förkortad version.

Före besöket hade Hilda Dahl, dvs Christina Nyhage besökt skolorna för att introducera skådespelet och öka förståelsen för den historia som berättas.

Skådespelarna lyckades hålla intresset upp hos den unga publiken under den nästan två timmar långa föreställningen.
Några siffror och kuriosa om Lerbäcksbyspelet 2017

TeaterPosted by Carin Nyhage 03 Aug, 2018 23:18
Antal besökare 2017: ca 500

Antal skådespelare: 29
Därutöver 16 personer ”bakom scen”.

Varifrån kom de? Förutom hela Kindaholm också Holsljunga, Sjötofta, Svenljunga, Kinnahult, Borås, Surte, Västra Frölunda, Fästeredssund, Göteborg och Solna

I caféet breddes sammanlagt 920 mackor. Det gick åt 1430 kakor och 850 koppar kaffe. Det hela organiserades av Elisabet Lennström.

Antal scenkostymer: ca 70 varav några lånats från Borås stadsteater

Längsta repliker: Gunnar Dahlberg hade flera långa repliker, den längsta innehöll 131 ord.

Roligaste fel-repliken: Kanske när Kenneth Hansson berättar att ”järnvägen kommer att dras från Falkenberg till Holsljunga via Älvsered och Mölnlycke” (det hände på genrepet, sedan fanns inte så många missar)

Roligaste improvisationen: Johan Doktare som fabulerade fritt och fantasifullt under intro­du­k­tionen och pausen.


Diverse rekvisita behövdes: 6 brickor med olika arrangemang stod redo, 3 resväskor från olika tidsperioder, 22 hattar och 1 telefon modell äldre användes.

Lerbäcksbyspelet 2017

TeaterPosted by Carin Nyhage 03 Aug, 2018 23:05

Sommaren 2017 sattes Lerbäcksby­spelet upp för andra gången. Så gott som alla skåde­spelare och alla funktionärer från 2015 ville gärna vara med igen, ett bevis på hur roligt det var förra gången.

Sex föreställningar gavs, premiär 29 juli och avslutning 6 augusti. Vädret var nyck­fullt denna sommar men spelet klarade sig rätt väl undan mycket väta. Det lätta duggregn som om­ramade ett par av föreställningarna tycktes inte störa publiken det minsta – det var idel glada miner överallt.

Tack alla ni som kom!
Lyckad premiär för Lerbäcksbyspelet!

TeaterPosted by Carin Nyhage 02 Aug, 2015 13:18
Det kunde inte gå så mycket bättre, alla repliker och scenbyten satt som de skulle, solen strålade och det var fullsatt. Den entusiastiska publiken ville knappt sluta applådera!Fem veckor kvar till premiär!

TeaterPosted by Carin Nyhage 27 Jun, 2015 12:15

Vi är 30 - tror jag - från Frölunda, Holsljunga, Kalv, Håcksvik, Överlida, Sjötofta, Svenljunga, Kinnahult, Skene, Göteborg och Vegby.

Några har läst manus och repeterat scener sedan i höstas. Nu är det skarpt läge. Repetitionerna blir intensivare och intensivare, scenen är färdig, nerverna börjar spännas, kostymerna börjar bli färdiga, pengarna har kommit från stiftelser, fonder och donatorer.

Det är ”tusen” knutar kvar att lösa, men oj så många fantastiska vänner som vill hjälpa till att genomföra detta något galna projekt.

Lerbäcksbyspelet handlar om människor som levde här för 100-125 år sedan. Det är en del av Frölundas historia vi vill visa. Och tack vare min farmor Hildur, som var en fängslande berättare, är bygdespelet kryddat med roliga historier.

Välkomna hit i augusti!
/Christina

I början av juni kom annonserna ut i Markbladet och STT. Nu är det bara 5 veckor kvar till premiären!

Och affischerna finns också på plats.Eva & Ingvar tar hand om musiken till Lerbäcksbyspelet!

TeaterPosted by Carin Nyhage 10 May, 2015 23:17
Det blir Eva & Ingvar, dvs Eva Grahn och Ingvar Pettersson, som arrangerar och spelar musiken till teatern i sommar. Härligt!

Mer om dem på deras webbsida: http://www.evaingvar.se/


Foto: Göran Fahlström
Nu är scenen på plats!

TeaterPosted by Carin Nyhage 06 May, 2015 18:46
Scenen är byggd och ännu ett stort steg har tagits på väg mot en härlig och spännande teatervecka i Lerbäcksbyn!

Välkomna i augusti!

Årsmöte och repetitioner

TeaterPosted by Carin Nyhage 31 Mar, 2015 18:25
Söndag 29 mars 2015 höll föreningen Kultur i "Obygden" sitt årsmöte i Lerbäcksbyn. Styrelsen valdes med samma sammansättning som förra verksamhetsåret och beslut togs om föreningens logga. Den kommer att se ut så här:
Det gångna verksamhetsåret och det kommande handlar till stor del om bygdespelet, teaterpjäsen Lerbäcksbyn, som ska spelas utomhus i augusti 2015.

Efter god smörgåstårta och kaffe med kakor fick årsmötesdeltagarna se smakprov på några scener ur akt 1.

Det blir många glada skratt under repetitionerna!


Next »