Lerbäcksbyn - bloggen

Lerbäcksbyn - bloggen

Lyckad premiär för Lerbäcksbyspelet!

TeaterPosted by Carin Nyhage 02 Aug, 2015 13:18
Det kunde inte gå så mycket bättre, alla repliker och scenbyten satt som de skulle, solen strålade och det var fullsatt. Den entusiastiska publiken ville knappt sluta applådera!Fem veckor kvar till premiär!

TeaterPosted by Carin Nyhage 27 Jun, 2015 12:15

Vi är 30 - tror jag - från Frölunda, Holsljunga, Kalv, Håcksvik, Överlida, Sjötofta, Svenljunga, Kinnahult, Skene, Göteborg och Vegby.

Några har läst manus och repeterat scener sedan i höstas. Nu är det skarpt läge. Repetitionerna blir intensivare och intensivare, scenen är färdig, nerverna börjar spännas, kostymerna börjar bli färdiga, pengarna har kommit från stiftelser, fonder och donatorer.

Det är ”tusen” knutar kvar att lösa, men oj så många fantastiska vänner som vill hjälpa till att genomföra detta något galna projekt.

Lerbäcksbyspelet handlar om människor som levde här för 100-125 år sedan. Det är en del av Frölundas historia vi vill visa. Och tack vare min farmor Hildur, som var en fängslande berättare, är bygdespelet kryddat med roliga historier.

Välkomna hit i augusti!
/Christina

I början av juni kom annonserna ut i Markbladet och STT. Nu är det bara 5 veckor kvar till premiären!

Och affischerna finns också på plats.Eva & Ingvar tar hand om musiken till Lerbäcksbyspelet!

TeaterPosted by Carin Nyhage 10 May, 2015 23:17
Det blir Eva & Ingvar, dvs Eva Grahn och Ingvar Pettersson, som arrangerar och spelar musiken till teatern i sommar. Härligt!

Mer om dem på deras webbsida: http://www.evaingvar.se/


Foto: Göran Fahlström
Nu är scenen på plats!

TeaterPosted by Carin Nyhage 06 May, 2015 18:46
Scenen är byggd och ännu ett stort steg har tagits på väg mot en härlig och spännande teatervecka i Lerbäcksbyn!

Välkomna i augusti!

Årsmöte och repetitioner

TeaterPosted by Carin Nyhage 31 Mar, 2015 18:25
Söndag 29 mars 2015 höll föreningen Kultur i "Obygden" sitt årsmöte i Lerbäcksbyn. Styrelsen valdes med samma sammansättning som förra verksamhetsåret och beslut togs om föreningens logga. Den kommer att se ut så här:
Det gångna verksamhetsåret och det kommande handlar till stor del om bygdespelet, teaterpjäsen Lerbäcksbyn, som ska spelas utomhus i augusti 2015.

Efter god smörgåstårta och kaffe med kakor fick årsmötesdeltagarna se smakprov på några scener ur akt 1.

Det blir många glada skratt under repetitionerna!


Första genomgång av bygdespelet

TeaterPosted by Carin Nyhage 01 Sep, 2014 10:15
Söndag 31 augusti: dags för kollationering. För första gången samlades skådespelare och scenmedhjälpare för att tillsammans läsa igenom hela pjäsen. Var och en tilldelades en eller flera rollfigurer och så lästes akt 1 och akt 2 ord för ord, med alla repliker och alla scenanvisningar. Det blev många glada skratt. En liten fikapaus och gemytligt samtal hanns förstås också med.Extra årsmöte 1 juni 2014 - Kalv-Håcksviks Teaterförening

TeaterPosted by Carin Nyhage 06 Jun, 2014 12:23

Ett extra årsmöte med Kalv-Håcksviks Teaterförening hölls i Lerbäcksbyn 1 juni. En av årsmötets huvudfrågor var en eventuell ändring av föreningens namn. Efter en stunds diskussion runt de olika förslagen föll valet till slut på

Kultur i "obygden"

Det nya namnet är geografiskt obundet och visar vad föreningen vill göra, nämligen arrangera kulturella evenemang här där vi bor. Årsmötet hoppas också att valet av namn ska uppfattas med "glimten i ögat".


Föreningens stadgar reviderades också och medlemsavgiften fastställdes till 100 kr per person.
Årsmöte Kalv-Håcksviks Teaterförening 4 maj 2014

TeaterPosted by Carin Nyhage 27 May, 2014 22:41

Kalv-Håcksviks Teaterförening har vaknat till liv. Föreningen framförde Tullkvarns-spelet vid Gammalsjö kvarn under flera sommarsäsonger. Sista föreställningen ägde rum 2001.

Föreningens årsmöte hölls i Lerbäcksbyn 4 maj. Planer finns på att sätta upp ett nytt bygdespel, men också att vidga verksamheten och arbeta för "kultur i obygden". Kultur här där vi bor: dans, musik, poesi, teater, föredrag m.m.

Årsmötet diskuterade därför ett namnbyte: ett namn som inte begränsar föreningen geografiskt. För att bl.a. ytterligare diskutera och fatta beslut i denna fråga bestämdes att ett extra årsmöte ska hållas. Det kommer att äga rum i Lerbäcksbyn 1 juni, kl. 16.00, direkt efter visningen på Förläggargårdarnas dag.

Till ny styrelse för Kalv-Håcksviks Teaterförening valdes:
Christina Nyhage, Frölunda, ordförande
Inger Lindberg-Hedin, Holsljunga, sekreterare
Börje Axelsson, Frölunda, kassör
Siw Andersson, Håcksvik
Kenneth Hansson, Frölunda
Gunnar Dahlberg, Håcksvik, suppleant
Tandi Nyhage, Göteborg, suppleant

En idé till teaterscen.... spelet kan snart börja